ΟΜΙΛΗΤΕΣ- ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


Δέσποινα Ανδροπούλου


Η Δέσποινα Ανδροπούλου γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και Ψυχολογίας του ίδιου ιδρύματος. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Franche-Comte. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται από το 2004 στον χώρο των εξαρτήσεων και συμμετέχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά (Τετράδια Ψυχιατρικής, Εκ των Υστέρων, Mental κ.α.), έχει μεταφράσει τα βιβλία των Serge Andre Τι θέλει μια γυναίκα και Jean Quinodoz Πώς να διαβάσω τον Φρόιντ και έχει συμμετάσχει στη μετάφραση του συλλογικού έργου Λακανική Κλινική της Τοξικομανίας.   Είναι μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχανάλυσης (Association Mondiale de Psychanalyse - AMP)

Αγγελική Γαζή
Η Αγγελική Γαζή είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Ψυχολογία της Επικοινωνίας και ειδικότερα στο θέμα της ταυτότητας στο ραδιόφωνο. Είναι ιδρυτικό μέλος και τέως Αντιπρόεδρος του Radio Research Section του European Communication Research and Education Association (ECREA), μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Groupe de Recherches et d’ Etudes sur la Radio (GRER), Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και συντονίστρια του Κλάδου Ψυχολογία των Μέσων και Τεχνολογία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν: Ταυτότητα, Συναισθήματα, Σχέσεις στο Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Διαδίκτυο - Διαπροσωπική, Διαομαδική Επικοινωνία, Ταυτότητα, Συναισθήματα σε Ψηφιακές Πλατφόρμες Διαμεσολάβημένης Εμπειρίας, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Κινητά Τηλέφωνα, Άτομα και Σχέσεις σε Τεχνοψυχικά Συστήματα και Υβριδικά Περιβάλλοντα Επικοινωνίας.

Δέσποινα Καταπότη
Η Δέσποινα Καταπότη είναι επίκουρη καθηγήτρια Θεωρίας Πολιτισμού και Ψηφιακού Πολιτισμού στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Παν/μίου Αιγαίου. Το ερευνητικό και διδακτικό της έργο εστιάζει στην πολιτισμική θεωρία, την επιστημολογία και ειδικότερα την ιστορία και φιλοσοφία της αρχαιολογίας. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της έχει επικεντρωθεί στη διερεύνηση της επίδρασης των Νέων Τεχνολογιών στη ανάδειξη του πολιτισμικής κληρονομιάς καθώς και των τρόπων διαχείρισης της ιστορικής/αρχαιολογικής πληροφορίας σε περιβάλλοντα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει δημοσιεύσει σειρά μελετών και επιστημονικών άρθρων γύρω από ζητήματα κριτικής θεωρίας και ψηφιακού πολιτισμού, υλικότητας και αρχαιολογικής ερμηνείας αλλά και στρατηγικές πολιτιστικής διαχείρισης στον 21ο αιώνα.

Πέτρος Πετρίδης
Ο Πέτρος Πετρίδης είναι διδάκτωρ κοινωνικής ανθρωπολογίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην εθνογραφική διερεύνηση των ψηφιακών πολιτισμών. Συγκεκριμένα ασχολείται με τη μελέτη των ψηφιακών οικονομιών, των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο, του διαμοιρασμού αρχείων, της φαν κουλτούρας και της πολιτικής της γνώσης στο πλαίσιο τεχνοκοινωνικοτήτων όπως τα ομότιμα δίκτυα και τα μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια. Έχει εργαστεί σε πολλά ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με πανεπιστήμια (Θεσσαλίας, Πάντειο, Μακεδονίας) και ερευνητικά κέντρα (ΕΚΚΕ). Διδάσκει Ψηφιακή Ανθρωπολογία στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και είναι συν-συγγραφέας του ψηφιακού συγγράμματος ανοικτής πρόσβασης «Ψηφιακή Εθνογραφία».


Θανάσης Κούτσης
Ο Θανάσης Κούτσης είναι δημοσιογράφος, υπεύθυνος ύλης και ηλεκτρονικών Μέσων στην ελληνική έκδοση της Le Monde diplomatique. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος ύλης σε περιοδικά όπως το «Ε» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, το Αθηνόραμα και το «Κ» της Καθημερινής της Κυριακής. Ως αρθρογράφος έχει ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με θέματα κοινωνίας, τέχνης και τεχνολογίας, όπως και με τη θεατρική κριτική. Πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει συνεργαστεί σε έρευνες του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών στη λήψη συνεντεύξεων, την εποπτεία και την κωδικοποίηση/κωδικογράφηση. Έχει διδάξει ως συνεργάτης τα μαθήματα Εισαγωγή στους Η/Υ και Επεξεργασία Κειμένου στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.